30 milliarder cyberangrep daglig: Slik beskytter du din bedrift
Digitale trusler kan ramme bedriften din like brått som en brann. Heldigvis kan en gjennomtenkt sikkerhetsarkitektur gjøre bedriften din godt rustet mot angrep.
Har du noen gang tenkt på hvordan et bygg blir til?
På samme måte som et solid bygg trenger en tydelig plan før det oppføres, trenger bedriften din en god sikkerhetsarkitektur for å beskytte seg mot digitale trusler. En strategisk og teknisk plan som sørger for at bedriften din står stødig, klar til å møte digitale trusler – som stadig blir mer sofistikerte og øker i omfang.
"Vi ser daglig 30 milliarder forsøk på cyberangrep globalt," sa daglig leder i Microsoft Norge, David Hansen, i et intervju med Tieto Every under Arendalsuka i år.
30 milliarder, der altså! Så hvordan sikre din bedrift?
Visste du at Altibox Bedrift tilbyr sikkerhetsprodukter som kan skreddersys til din bedrift?
Seks steg til en solid sikkerhetsarkitektur
Norsk Sikkerhetsmyndighet har delt fire grunnprinsipper som leder til en solid sikkerhetsarkitektur for bedriften din. Med de som bakteppe har vi laget en guide på seks steg som er viktig å være bevisst når du utvikler en sikkerhetsarkitektur for bedriften din:
Risikoanalyse 🔎
Få oversikten over alle tekniske oppgaver og verktøy, prosesser, mulige trusler, sårbarhetstester og rollefordelinger.
Retningslinjer 🗎
Lag tydelige retningslinjer som gjelder alle deler av bedriften. Ofte starter angrepene med en menneskelig glipp - så her er det viktig å være påpasselig med tilganger og rettigheter til hvert enkelt ansatt for å redusere risikoen for angrep.
Tekniske verktøy 🔒
Få på plass gode sikkerhetsløsninger. Velger du sikkerhetspakken fra Altibox Bedrift får du kontinuerlig overvåkning via markedsledende eksperter i Cisco.
Beredskapsplan 🦸♀️
Hva skjer hvis angrepet rammer? Lag en tydelig og effektiv plan for håndtering av ulike scenarioer.
Testing og evaluering 👩🔬
Bli god på å gjenkjenne kjente trusler og benytt automatiserte verktøy, som kan innhente data og oppdage kjente trusler.
Sikkerhetskultur 🙌
Lær opp de ansatte! Lag – og gjennomfør – en strategi for kompetanseutvikling og etablering av sikkerhetskultur i bedriften.
En e-post er ofte inngangsporten for cyberangrep
Et sikkerhetshull er en mulig svakhet i bedriftens digitale sikkerhetsarkitektur. Det kan for eksempel være mangel på brannmurer, programvare som ikke er oppdatert eller altfor enkle passord. Men oftest? En menneskelig glipp.
Det er fort gjort å klikke på farlige mailer i en full innboks, hvis både logo, signaturen og språket ser realistisk ut.
Digital sikkerhet angår virkelig hele bedriften. Så sørg for at sikkerhetsarkitekturen er på plass - slik at du forsterker bedriftens forsvar i den digitale hverdagen.
Vil du ha hjelp med digital sikkerhet til din bedrift? Sjekk her 👇