Hopp til hovedinnholdet

Dette trikset gir deg bedre dekning 🛜

I en tid hvor trådløs dekning hjemme er viktigere enn noen gang, deler produktutvikler i Altibox Julian Hofstäter innsikt om vanlige feil som kan føre til dårligere nett. Ifølge ham er én plassering av wifi-punktet spesielt problematisk.

19. september 2024

Julian er på besøk hos kunde Håvard Værland, som nylig installerte Altibox Wifi Overalt. Denne tjenesten består av flere wifi-punkter som sprer det trådløse signalet i hele hjemmet. For Håvard passet dette perfekt ettersom han bor i et rekkehus med flere etasjer. Dessverre opplevde han at dekningen ikke var slik han hadde forventet seg, spesielt i stua i andre etasje. 

Plasseringen er avgjørende

– Jeg ser du har én av dine Altibox Wifi Overalt inne i sikringsskapet. Når wifi-punktet befinner seg i et sikringsskap, kan det hindre at signalet når frem til de områdene hvor du faktisk har behov for internett, forklarer Julian og foreslår plassering ved tv-en for best effekt.  

Etter å ha flyttet senderen forteller Håvard om en forbedret opplevelse i hele huset. 

Jeg synes det har fungert bra. Nå har jeg fått mye bedre dekning, sier han. 

Enkel installasjon

Julian mener Altibox Wifi Overalt-tjenesten er så enkel at absolutt alle skal kunne ta den i bruk. Det er rett og slett bare å plugge i to kabler og skru på wifi-punktet. Skulle du møte på problemer, kan du selvfølgelig få veiledning av dyktige medarbeidere på kundesenteret. 

– Installasjonen var enkelt og godt forklart. Jeg trengte bare å skanne en QR-kode, og følge punktene som var beskrevet der, sier Håvard. 

Slik installerer du Altibox Wifi Overalt

Nye funksjoner under utvikling 

Når det gjelder hvor mange wifi-punkter man behøver, anbefaler Julian én til to Altibox Wifi Overalt for mindre boliger, og minst to for større boliger. Kunder har også mulighet til å bestille flere wifi-punkter etter behov, noe som gir fleksibilitet ved endringer i husstanden. 

Det finnes flere fordeler med å leie wifi-tjenesten hos oss. Vi sørger alltid for å tilpasse Altibox Wifi Overalt til våre produkter, sikkerheten blir ivaretatt av oss, og skulle det være noe, er det bare å ta kontakt med vår bransjeledende kundeservice, sier Hofstäter, og fortsetter: 

Vi tilbyr en løsning som både fungerer i dag og som også vil være relevant i årene fremover. Og med vår fornøydhetsgaranti er det enkelt å teste om dette er noe for deg og ditt hjem. 

I 2025 er det planer om å introdusere nye funksjoner som app-styring og foreldrekontroll til Altibox Wifi Overalt, noe som vil gi brukerne økt kontroll og fleksibilitet. 

awo-22

Altibox Wifi Overalt

  • Stabil wifi-dekning i hele hjemmet ditt. 
  • Den beste kundeservicen - Vi har Norges mest fornøyde kunder*.
  • Fornøydhetsgaranti i 60 dager. 
  • Stor fleksibilitet – enkelt å legge til eller fjerne wifi-punkter. 
  • Sikkerhet – vi sørger for kontinuerlig oppdatering av nettet ditt. 
  • Enkel installasjon.
  • En tjeneste som videreutvikles over tid, og som kommer med spennende nye funksjoner fremover.

Julian sine beste tips for bedre dekning med Altibox Wifi Overalt:

1. Sentral plassering: Unngå å plassere enheter i sikringsskap/teknisk skap. Plasser disse et sentralt sted i hjemmet ditt. Om enhetene står trådløst, er det viktig at disse plasseres et sted hvor det allerede er god dekning som nevnt i punkt 3.

2. Høyde og fri sikt: Prøv å plassere enhetene på steder som er hevet fra gulvet, for eksempel på en hylle. Unngå om mulig hindringer som vegger, møbler, eller metalliske overflater som kan blokkere signalene.

3. Unngå for stor avstand mellom enhetene: Dersom wifi-punktene er for langt unna hverandre, kan det føre til svakere signaler og lavere hastighet. En god tommelfingerregel er å ha maks 2 rom mellom wifi-punktene.

4. Benytt deg av kablet tilkobling: Hvis det er mulig, bruk kabelforbindelse til wifi-punktene i stedet for å stole på trådløs kommunikasjon mellom dem. Dette vil gi deg bedre stabilitet og øker hastigheten, ettersom det vil redusere belastningen på det trådløse signalet.

hero-aib-awo