Hopp til hovedinnholdet

'Human Endurance' - Bli med på Norseman på Altibox X

Bli med på en uforglemmelig reise hvor tre vanlige mennesker trosser det umulige og deltar på et av verdens mest krevende triatlon – Norseman. I serien 'Human Endurance' blir vi vitne til menneskelig utholdenhet på sitt ytterste, både i de intense konkurransene og i hverdagslivet til deltakerne.

29. juli 2024
Taras

– Jeg er en helt ordinær mann med en vanlig jobb, men jeg elsker å svømme, løpe og sykle, sier Taras, en av hovedpersonene i 'Human Endurance'.

Taras har lenge drømt om å delta i Norseman, men denne gangen er det personlig.

–  Nå får jeg representere Ukraina og vise hvilken viljestyrke og modighet vi ukrainere har. Det er mitt hovedmål, sier Taras med glød i blikket.

Et løp for de modige

Norseman er et triatlon som tar deltakerne over 5000 høydemeter fra fjord til fjell. Løpet starter med iskald svømming i Eidsfjorden og avsluttes med den spektakulære bestigningen av Gaustatoppen. Med utfordrende etapper som krever både svømming, sykling og løping, er ikke dette et løp for hvem som helst. Hvert år velges kun 290 heldige deltakere ut blant tusenvis av håpefulle søkere.

– Norseman er en imponerende individuell bragd som du ikke kan klare alene. Du må ha støtte av andre underveis, sier regissør av 'Human Endurance', Christer Fasmer, og fortsetter:

– For meg handler serien like mye om hvor mye det betyr å ha gode folk rundt seg, også i livet. Jeg håper serien inspirerer andre til å følge sine drømmer.

Hard konkurranse i toppen

I serien følger vi også toppidrettsutøverne, Jon Breivold og Sebastian Kienle. Breivold har vunnet Norseman to ganger og har satt løyperekord, men denne sesongen står han overfor en formidabel konkurrent: den tyske proffen Sebastian Kienle. Kienle, som er et kjent navn i innen internasjonale triatlon, og har tidligere kronet seg som verdensmester i Ironman Hawaii. Vil Breivold klare å forsvare sin tittel, eller vil Kienle sette en stopper for hans seiersrekke?

Premiere 1. august på Altibox X

Opplev det ekstreme triatlonet og de inspirerende historiene til deltakerne som deltok i 'Human Endurance' i fjor. Du ser den på strømmetjenesten Altibox X, som er tilgjengelig kostnadsfritt for alle som har Altibox.

Få en smakebit av dette episke eventyret nedenfor:

Hva er Altibox X?

Altibox X er en inkludert strømmetjeneste for alle som har et tv-abonnement fra Altibox. Her får du eksklusivt innhold som du kun finner hos oss. I tillegg har vi et stort utvalg av norske storfilmer, norske og nordiske serier, samt dokumentarer.