Hopp til hovedinnholdet

Slik ser du OL på Altibox - Her er de norske høydepunktene

De olympiske leker er gaven som gir og gir. Vi får 18 magiske dager fra Paris med flere norske gullhåp enn aldri før. Her får du sendeskjemaet med de største norske gullhåpene uthevet.

8. juli 2024

Finnes det et bedre sted å la verdens mest kjente flamme brenne, enn i 'Kjærlighetens by', Paris?

Gjennom hele sensommeren får vi oppleve magiske øyeblikk langs Seinen, ved Eiffeltårnet, foran Triumfbuen, utenfor Versailles-palasset og på legendariske idrettsarenaer som Roland Garros. Og flere av disse øyeblikkene håper vi at fester seg dypt inne i våre norske hjerter.

Hele spetakkelet kan du følge på strømmetjenesten Max og på TVNorge får du OL-sendinger fra kl 8 om morgenen til 11 på kvelden. I tillegg til dette viser også NRK all friidrett på sine kanaler, samt NRK TV. For å få med deg alt er det viktig at du også laster ned Altibox-appen, slik at du kan se live, gjøre opptak og få påminnelser om øvelsene. Appen laster du ned i Appstore eller Google Play.

Dette kan bli tidenes OL

På samme måte som når du er på besøk i Paris klarer du neppe få med deg 'alt'. Vi har gullhåp i et lass av idretter, og klaffer det for de fleste, så kan vi snuse på rekorden vår for antall gullmedaljer i ett mesterskap.

Rekorden lyder på 13 gull fra 1920-OL i den belgiske havnebyen Antwerpen. Onde tunger vil dog mene at Norge og andre land kom vel enkelt til medaljefatet ettersom taperlandene fra 1. verdenskrig, og Russland grunnet sitt uvennlige forhold til Vesten var utestengt. Med det legendariske OL-flagget vaiende for første gang, var det de norske paradegrenene skyting og seiling som ga oss 12 av gullmedaljene.

Vi kan neppe forvente oss samme fangst i disse grenene, men forhåpentligvis blir det i alle fall slutt på den 26-årige gulltørken i skyting. Ikke siden Tor Heiestads legendariske gull i skudd på løpende villsvin (maskinstyret blink med bilder av villsvin, altså) i 1988 har 'Ja, vi elsker' runget for norske skyttere.

Sendeskjema og våre største gullhåp

Når OL-ilden slukkes 11. august sitter vi forhåpentligvis igjen med nye helter i norsk idrettshistorie. Hele sendeskjemaet ligger tilgjengelig her.

Her er tidspunktene for når de største gullhåpene våre skal i aksjon:

Håndballjentene
Få gir bedre OL-vibber for det norske folk enn håndballjentene. Våre beste kvinner spiller innledende kamper 25. juli, 28. juli, 30. juli, 1. august og 3. august. Finalen spilles 10. august. Alle lagets kamper vises på TVNorge, i tillegg til Max. Også guttene får skinne i beste sendetid på TVNorge fra 27. juli og ut mesterskapet.

Casper Ruud, tennis
Tennisturneringen starter lørdag 27. august. Dersom vår tennisyndlig går han hele veien blir det finale søndag 4. august, kl 12.00. Alle kampene vises på Max. Fra 3. runde viser også TVNorge tennis gjennom mesteparten av dagene, hvor Caspers kamper sannsynligvis er på menyen.

Karsten Warholm, 400 meter hekk
Ulsteinvikingen som er tidenes beste løper på 400 meter hekk har vunnet det meste de siste årene, inkludert OL i Tokyo i 2021. Warholm løper forsøk 4. august, semifinale 7. august og finale 9. august. Merk at dersom du vil se Warholm og all annen friidrett er det NRK, og ikke TVNorge, som viser disse på sine kanaler. Øvelsene kan uansett strømmes både på Max og NRK TV.

Jakob Ingebrigtsen, 1.500 meter og 5.000 meter
Mye har blitt sagt, og enda mer skal nok sies, om juvelen fra Sandnes. Han løper 1.500 meter 2. august, 4. august og 6. august. Forhåpentligvis sover han godt etter finalen, dagen etterpå er det nemlig semifinale på 5.000 meter. Finalen på distansen løpes 10. august. Vi noterer oss også Narve Gilje Nordås som en liten outsider på 1.500 meter. NRK er kanalen, Max og NRK TV om du vil strømme løpene.

Anders Mol og Christian Sørum, sandvolleyball

Sandvolleyballen hvor våre strandkonger er rangert som nummer én i verden starter 27. juli, og det er finale så sent som 10. august. Det kan altså bli en lang turnering i varmen for Anders Mol og Christian Sørum. De innledende rundene vises kun på Max, fra 4. august og frem til finalen ser du sandvolleyballen også på TVNorge.

Helene Næss og Marie Rønningen: 49erFX (skiff)
49erFX er en klassisk OL-øvelse i seiling. Da er det ekstra herlig at vi har en av gullfavorittene. Første race er 28. juli. Medaljeracet er 1. august. De første racene vises kun på Max. Det avsluttende racet ser du også på TVNorge.

Mixed team ti meter luftrifle
Jeanette Hegg Duestad, Jon-Hermann Hegg er blant favorittene i lagkonkurransen på 10 meter luftrifle. Dette kan bli vår første gullmedalje fra kl 9 om morgenen lørdag 27. juli. Alle øvelsene i skyting hvor vi har gullmuligheter vises på TVNorge i tillegg til på Max

Jeanette Hegg Duestad: 50 meter match og 10 meter luftrifle
Vår beste kvinnelige skytter kan fort stå igjen med tre (!) gullmedaljer. Hun skyter finale på 10 meter luftrifle mandag 29. juli. Den største gullmuligheten individuelt har hun fredag 2. august på 50 meter match. Begge disse øvelsene ser du på TVNorge. Du må være klar for action allerede kl 9 om morgenen disse dagene.

Jenny Stene: 50 meter match
50 meter match kan fort bli en fest for oss nordmenn. På samme måte som Jeanette Hegg Duestad er Jenny Stene en gullkandidat 2. august. Også her har du muligheten til å velge TVNorge eller strømme via Max kl 9 om morgenen.

Jon-Hermann Hegg: 50 meter match
Medaljemuligheter i flere øvelser for Hegg, men det er på 50 meter match muligheten er størst individuelt. Han skyter om gull samme dag som jentene, 2. august.

Richard Ordemann, taekwondo
Ordemann leverte godt i Tokyo for tre år siden. Etter det har han gått opp en vektklasse og deltar nå i tungvektsklassen, hvor han er en av favorittene. Ordemann skal i aksjon fra 7. august og det er finale lørdag 10. august. De innledende rundene vises kun på Max. Finalen finner du i tillegg på TVNorge.

Kristian Blummenfelt, triatlon
Huff... Dette er kanskje øvelsen ingen av oss sofaslitere vil delta i. Gullet fra Tokyo skal forsvares, men da må han reise seg etter et svakt prøve-OL i fjor. Opp og hopp fra kl 8 på morgenen tirsdag 30. juli om du vil se andre slite tungt, enten på TVNorge eller Max. Norge stiller også lag i blandet stafett 5. august, uten Blummenfelt. Kan vi håpe på litt edelt metall også der?

Solfrid Koanda, vektløfting
Råsterke Solfrid er blant våre aller heteste gullkort. Hun har knust det meste de siste årene, men det er alltid litt utfordrende i OL ettersom utøverne må være gode i både rykk og støt. Koanda løfter på OLs to siste dager, 10. og 11. august. Koanda ser du på Max begge dagen, i tillegg til at lørdagens øvelse vises på TVNorge.

Relaterte saker:

Slik ser du OL på Altibox – Her er de norske høydepunktene

De olympiske leker er gaven som gir og gir. Vi får 18 magiske dager fra Paris med flere norske gullhåp enn aldri før. Her får du sendeskjemaet med de største norske gullhåpene uthevet.

Les hele saken ›

1999: En hyllest til filmens gullår

For 25 år siden var det en rekke bemerkelsesverdige filmer som traff lerretet, og dette året blir anerkjent som den kanskje mest minneverdige og kreative perioden i filmhistorien. La oss utforske hvorfor 1999 er tidenes beste filmår og se på noen av de uforglemmelige verkene som ble født for et kvart århundre siden.

Les hele saken ›

Konkurranse: Vinn billetter og opphold til Utopia 2024 🎉

Som stolt sponsor av Utopia-festivalen i Stavanger fredag 30. og lørdag 31. august, trekker vi to vinnere som får to billetter hver til lørdagens konserter, samt en natt på hotell.

Les hele saken ›

Nå skal EM i fotball avgjøres – sjekk kampoppsett for sluttspillet

Her er kampoppsettet for sluttspillet i fotball-EM. Nå står godbitene i kø! Sjekk hvordan veien til finalen blir for ditt favorittland.

Les hele saken ›

Slik ser du årets Tour de France

Er du en som aldri får nok av sport på tv? Da kan du glede deg til sommerens Tour de France, som har en litt uvanlig vri ettersom det arrangeres OL i Paris.

Les hele saken ›

Er fiber fremtiden … eller må man ha 5G? Og hva er hybridfiber?

Hva stemmer egentlig? For hva er egentlig forskjellen på fiber og 5G-nett? Og er det ene mer fremtidsrettet enn det andre? Og hva er egentlig hybridfiber?

Les hele saken ›