Hopp til hovedinnholdet

Slik ser du årets Tour de France

Er du en som aldri får nok av sport på tv? Da kan du glede deg til sommerens Tour de France, som har en litt uvanlig vri ettersom det arrangeres OL i Paris.

21. juni 2024

Lørdag 29. juni tråkkes verdens største årlige idrettsarrangement i gang. For første gang i historien starter Tour de France-sykkelrittet i Italia, når utøverne triller ut fra vakre Firenze. Med en etappe fra byen som har gitt oss Galileo Galilei, Leonardo da Vinci og Guccio Gucci til badebyen Rimini, er tonen satt for et magisk sommereventyr.

Ikke før den fjerde etappen, hvor rytterne skal over legendariske Col du Galibier på 2.640 meters høyde, er de på plass i Frankrike. Allerede her kan vi forvente dramatikk, med en sammenhengende stigning på 23 kilometer. 🙄😲

Med rytterne trygt på plass i Frankrike, har du fortsatt 17 dager igjen til å kose deg foran skjermen. Ettersom OL i Paris starter allerede 26. juli står halve byen på hodet, og da er det ikke plass til den magiske målgangen på Champs-Élysées.

Dermed legges målgang for første gang utenfor hovedstaden, og middelhavsbyen Nice får æren av å ta i mot rytterne 21. juli, etter elleville 3.498 kilometer på franske og italienske veier.

Facebook23-tdf-3
Hvor ser du Tour de France?

I Norge skal både Eurosport og TV 2 vise rittet, men kun førstnevnte har rettigheter til å vise de første 75 minuttene av etappene. Dersom du skal sitte klistret i godstolen foran tv-en hver dag, finner du sendingene på Eurosport 1 og 2, og TV 2 Direkte. Foretrekker du strømming istedenfor lineære kanaler, så finner du frem TV 2 Play eller Max (hvor alt innholdet fra Eurosport-kanalene er tilgjengelig).

Frister sol og varme utendørs, er det et must å ha Altibox-appen tilgjengelig. Her er alle kanalene tilgjengelig, og du kan få med deg all dramatikken fra fjell og landeveier, samtidig som du nyter den norske sommeren.

Appen leser du mer om, og laster ned, her.

Velg inn TV 2 Play Basis og Max.

'Tour de France på innsiden' fra Netflix

Om ikke direktesport er nok for deg, så er det ute en ny sesong av 'Tour de France på innsiden' hos Netflix. Her kommer du tett på lag og syklister under den dramatiske 2023-utgaven av rittet. Et must dersom du er nysgjerrig på hvordan livet er for utøverne under verdens tøffeste idrettskonkurranse. Alle som har tv-dekoderen Modell A kan velge inn Netflix for 50 poeng på Mine sider.

Velg inn Netflix her.